La sisena edició del Fiporc de Riudellots de la Selva va obrir ahir les portes a un cap de setmana ple d'activitats dedicades al porc i als productes que se'n deriven. La fira va arrencar a les nou del matí amb l'esmorzar de forquilla de porc i va continuar amb un taller de tast de diferents tipus de pernil, una passejada de tractors antics o les diferents representacions del procés de matança del porc conduïdes pel cuiner Pep Nogué com: l'elaboració de greixons, l'especejament del porc o la preparació de lloms, baiones i pernils, entre altres.

La inauguració oficial es va fer a dos quarts de dotze del matí quan la secretària general de la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Marta Felip, va presidir la tradicional tallada d'un fuet de grans dimensions. Felip va estar acompanyada per l'alcaldessa Montserrat Roura i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, entre altres autoritats.

Al migdia, els visitants van poder realitzar diversos tastets de plats com arròs amb galta de porc, costelló de porc amb naps negres o una de les novetats d'enguany: la punxa de tres botifarres. Ja a la tarda, les activitats van continuar amb la presentació del llibre La Cuina del porc, receptes de cuina tradicional amb la carn més gustosa de la Cuina de Sils, un taller infantil per aprendre a fer mandonguilles o l'actuació Ball de gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana.

La fira seguirà avui amb una trobada de puntaires, un taller de papiroflèxia, una demostració de maquinària antiga, una actuació castellera a càrrec dels castellers de les Gavarres i Viladecans, una actuació musical de Pista 3 o l'entrega de premis del concurs de dibuix «El porquet del Fiporc», entre altres. A més, els assistents també podran visitar el mercat del rebost d'hivern, d'artesania o una de les altres novetats d'aquesta edició: la mostra d'oficis antics.

Amb més de 150 voluntaris treballant a la fira, el consistori espera superar els 10.000 visitants que es van comptabilitzar durant la cinquena edició.