18 de febrer de 2019
18.02.2019
Diari de Girona

Els Focs de Blanes es celebraran del 23 al 27 de juliol

Cadascuna de les cinc empreses seleccionades pel Concurs rebrà un màxim de 19.000 euros per fer l'espectacle

18.02.2019 | 11:49
L'espectacle pirotècnic de l'any passat

Els Focs de Blanes se celebraran del 23 al 27 de juliol. L'ajuntament acaba de fer públiques les bases del 49è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava 2019.

La darrera junta de govern local del mes de gener va aprovar les bases per concórrer al certamen. Coincidint amb la publicació del plec de clàusules, el Departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Blanes –que s'encarrega de l'organització del concurs- ha promocionat les bases de participació entre les principals pirotècniques de l'estat espanyol i l'estranger, convidant-les a presentar propostes.

Les bases es poden consultar en tres idiomes: català, castellà i anglès, i s'hi inclouen tots els paràmetres que han de tenir en compte les empreses que vulguin participar.

En relació al concurs del 2018, s'ha escurçat un minut el temps de duració de l'espectacle, que durarà un mínim de 18 minuts. El què no s'ha canviat és l'horari habitual en què s'inicien els tirs: al punt de 2/4 d'11 de la nit.

La data límit perquè les empreses pirotècniques presentin les propostes serà a finals d'aquest mes.

Cadascuna de les cinc empreses que siguin seleccionades rebrà un import màxim de 19.000 euros per a la realització de l'espectacle. Hi ha un primer premi de 6.000 euros i un segon premi de 2.000 euros.

Fer els Focs de Lloret

A banda d'aquests dos guardons, la pirotècnica que es classifiqui al primer lloc serà convidada a participar al concurs de Blanes del 2020. També tindrà l'opció de fer el castell de focs de les festes de Santa Cristina, a Lloret de Mar, del 26 de juliol de 202 per un import mínim de 15.000 € gràcies al conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Blanes i Lloret.

L'any passat la guanyadora per tercera edició consecutiva va ser la Pirotècnia Hermanos Ferrández, per la qual cosa si presenta proposta pel concurs d'enguany serà automàticament escollida. Pel que fa a la resta d'aspirants, la Comissió Tècnica del Concurs de Focs valorarà i classificarà les propostes en base a tres aspectes principals: característiques de l'espectacle , novetats tècniques i altres aspectes originals en l'execució de l'espectacle; i els premis obtinguts i esdeveniments de renom en què ha participat els últims cinc anys.

Tal com ha estat passant els darrers anys, la proclamació del veredicte ha esdevingut un acte vibrant en què les votacions poden ser molt i molt renyides, com va ser el cas de la darrera edició del 2018, en què les votacions de les pirotècniques classificades al primer i segon llocs van estar frec a frec.

Una de les qüestions que les empreses valoren positivament, segons informa l'ajuntament de Blanes, de manera molt especial és que el veredicte sorgeix de la combinació dels vots emesos per un jurat popular i la comissió tècnica d'experts que encapçala el regidor de Cultura i Festes i alcalde de Blanes, Mario Ros. Més informació:

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook