Tres veïns de Blanes van anar comprar droga a El Ejido i van acabar enfrontats amb els venedors. Un dels compradors va acabar apunyalat i un altre amb ferides a les mans.

La Policia Nacional després d'una investigació ha detingut els tres compradors i tres membres d'un clan perillós. Tots sis estan acusats de estar presumptament vinculades amb un delicte contra la salut pública.

Segons informa la policia, tres d'ells es disposaven a comprar una partida de droga quan van ser atacats de manera sorprenent per tres presumptes membres d'un clan que també estan acusats de temptativa d'homicidi, lesions i robatori amb força.

Alerta des de l'hospital

L'ingrés d'un home amb nombroses ferides per arma blanca a través del servei d'urgències de l'Hospital de Poniente d'El Ejido va activar el protocol policial i els investigadors van començar amb les indagacions policials.

De l'anàlisi de les declaracions preses en la primera fase de l'operació van constatar que tres homes d'origen africà es van desplaçar des de Blanes fins al barri de Pampanico a El Ejido per suposadament adquirir una important partida de marihuana.

Segons ha explicat la policia en un comunicat, en el moment de dur-se a terme la transacció van sorgir discrepàncies entorn de la qualitat de la droga, el que va derivar en una baralla entre compradors i venedors amb resultat d'apunyalament múltiple a un dels compradors i talls en les dues mans a un altre.

Els agents van detenir M.B., natural de Gàmbia i de 27 anys d'edat; NB, de 49 anys, i KT, de 39 anys, aquests últims d'origen senegalès, per un presumpte delicte contra la salut pública, en trobar a l'interior del vehicle amb el qual van fer el viatge des de Blanes una bossa amb 6,1 quilos de marihuana

Pistola i punyal amb sang

Continuant amb la investigació, en el registre practicat a l'interior del mas on es va produir la baralla va ser intervinguda una pistola del calibre 6,35, a més de 700 grams de marihuana, 50 cartutxos del calibre 12, un punyal amb restes de sang, un punyal, 300 plantes de marihuana en creixement i diversos productes fitosanitaris.

Dues de les habitacions del mas estaven preparades per a cultius intensius de marihuana, trobant la Policia Nacional 42 làmpades de 600w, 30 balastres, tres màquines d'aire condicionat, dos extractors d'aire, dos filtres d'aire i una llibreta amb diversos quadrants setmanals manuscrits, el que segons el parer dels investigadors es tractaria de dues planificacions per a abonament i reg de plantacions de cànnabis sativa ja produïdes.

En una segona fase de l'operatiu, i després d'una minuciosa recerca, els agents de la Brigada de Policia Judicial de l'Ejido van detenir dies més tard als tres familiars d'ètnia gitana -avi, fill i nét-, a qui els imputen els presumptes delictes de robatori amb violència, tràfic de drogues, lesions i temptativa d'homicidi.

Els arrestats C.C.S., de 70 anys, C.C.C., de 48 i M.C.F., de 22, han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número quatre de l'Ejido.