El nou i esperat institut de Caldes de Malavella es començarà a construir a principis del 2020 als terrenys ubicats al costat de l'escola Benaula i tindrà un cost de gairebé quatre milions d'euros. Així ho va donar a conèixer ahir l'A juntament durant la presentació pública del projecte que es va fer a sala de plens de Cal Ferrer, on també es va avançar que l'obra podria estar finalitzada entre finals d'aquell any i inicis del 2021. «Esperem que es compleixin els terminis perquè ja fa 14 anys que els estudiants de secundària fan classe en barracons», va destacar la regidora d'Educació, Àngela Frigolé.

Segons el projecte elaborat per la Generalitat, el nou equipament educatiu s'ubicarà en un terreny d'uns 8.000 metres quadrats i tindrà dos edificis units per un passadís central: un destinat a administració i l'altre a aulari. El primer, inclourà la sala de professors, els despatxos de direcció o del cap d'estudi, una zona destinada a l'AMPA o la biblioteca, entre altres.

Respecte al segon edifici tindrà dos pisos i inclourà diverses aules, un laboratori, lavabos -un dels quals adaptat-, una aula plàstica, taller i de música o magatzems, entre altres instal·lacions. A més, el nou equipament comptarà amb dues pistes esportives, i espais exteriors de sauló compactat. «No hi ha menjador perquè els alumnes de secundària fan horari intensiu, ni gimnàs perquè es preveu utilitzar el pavelló municipal», va especificar la regidora.

El nou institut tindrà capacitat per a uns 270 alumnes d'ESO, que son els que té actualment la localitat. «L'equipament compleix les nostres expectatives pel nombre d'estudiants que tenim ara», va precisar Frigolé qui va afegir que el centre només serà de secundària i tindrà dos grups de cada curs.

Gairebé quatre milions d'euros

La Generalitat va licitar la redacció d'aquest projecte el febrer del 2017 i després d'arribar a un conveni amb l'Ajuntament relacionat amb el finançament de l'obra. En aquell moment, el departament d'Educació es va comprometre a invertir un pressupost màxim de 3.242.798,79 euros a la construcció de l'edifici, i el consistori, 500.000 euros destinats a pagar el cost de tots els impostos i taxes relacionats amb l'obra.

Segons aquell acord, la meitat d'aquest import -250.000 euros- es pagarà quan la Generalitat hagi aprovat tècnicament el projecte executiu i hagi iniciat el procés de licitació de les obres; i l'altra meitat, quan l'institut ja estigui acabat i en funcionament. El cost final de l'obra és de 3.996.062 euros.

Després de demanar el permís d'obres a l'Ajuntament, la Generalitat haurà de licitar i adjudicar la construcció de l'equipament en els pròxims mesos. El termini d'execució és de 12 mesos. «Esperem que es compleixin les previsions i els alumnes puguin fer classe al nou institut entre finals del 2020 i principis del 2021», va concloure la regidora d'Educació.