L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar ja ha iniciat les obres per instal·lar la canonada que connectarà la xarxa d'aigua potable de Salitja amb la de Sant Dalmai. Segons va informar ahir el regidor d'urbanisme, Quim Vivas, aquesta actuació també permetrà executar una via verda i està previst que s'allargui fins a mitjans del mes de maig. «La duració de les obres serà d'unes deu setmanes aproximadament», va especificar l'edil.

La canonada tindrà una llargària d'1,5 quilòmetres i permetrà unir el dipòsit d'aigua de Salitja amb el de Sant Dalmai, que actualment són xarxes independents. Segons el consistori, l'objectiu d'aquesta actuació és «millorar quantitativament i qualitativament el servei, garantint el cabal de subministrament i eliminant problemes d'excés de nitrats».

D'altra banda, i a mesura que es vagin finalitzant els trams d'instal·lació d'aquesta canonada, es realitzarà una via verda d'un quilòmetre de llargària al damunt de la nova infraestructura. Concretament, el nou camí anirà des de la plaça de Salitja fins al pavelló de Sant Dalmai i està pensat perquè els veïns i veïnes del municipi puguin passejar-hi o practicar-hi esports com l'atletisme o el ciclisme amb seguretat, entre altres. El projecte també contempla la construcció d'una nova passarel·la sobre el rec de Banyacans, així com tots els elements de drenatge, senyalització i proteccions necessàries. De moment, les màquines estan buidant de terra el recorregut per on ha de passar la canonada.

El consistori preveu que els treballs de connexió de la xarxa d'aigua i de realització de la via verda durin unes 10 setmanes aproximadament. «Calculem que estaran acabats entre inicis i mitjans de maig», va precisar Vivas.