L'Ajuntament de Sils està buscant un terreny no urbanitzable per poder-hi habilitar un gran espai verd on veïns i visitants puguin passejar, fer pícnics, activitats esportives o simplement gaudir de la natura i el bon temps. Segons va detallar ahir l'alcalde de la localitat, Martí Nogué, aquest terreny haurà de tenir, com a mínim, vuit hectàrees i estar ubicat a prop del nucli urbà. «La idea és fer una espècie de devesa a Sils», va especificar Nogué, qui va recalcar que aquest és un projecte a desenvolupar a «mig termini».

De moment, el consistori ja ha tret a licitació l'adquisició d'un terreny en sòl no urbanitzable per un import de 228.150 euros (sense IVA) i els interessats tindran fins el 14 de març per presentar les seves ofertes a l'Ajuntament. «No cal que sigui un gran terreny d'una única finca i propietari. També pot ser que diverses persones uneixin els seus terrenys per fer-ne un de grans dimensions», va aclarir el batlle, qui va afegir que la mida o les característiques de l'espai escollit seran claus per decidir que s'hi fa i com. «Primer l'hem de veure i saber que cal fer-hi, però la intenció és no fer gaires canvis», va especificar.

En aquest sentit, Nogué va relatar que aquest projecte ja estava contemplat en el seu programa electoral del 2015, però que s'haurà de desenvolupar en el següent mandat. «Vam guardar una partida per fer la compra, però el desenvolupament s'ha de fer amb calma i comptant amb la participació dels veïns», va subratllar.

Tot i això, des de l'Ajuntament tenen clar que volen que l'espai lúdic s'assembli als parcs que tenen a ciutats com Londres o Bordeus o a la Devesa de Girona. Segons Nogué, aquesta zona verda ha de permetre que la gent s'hi pugui relaxar, gaudir de l'entorn, fer barbacoes o activitats esportives i on els més petits puguin jugar o a celebrar-hi festes d'aniversaris». «La idea, que és molt inicial, és que pràcticament no hi hagi construcció i que també s'hi puguin muntar fires o celebrar-hi la festa major», va afegir el batlle.