Els Mossos d'Esquadra van denunciar, el passat 1 de març, un home per identificar i culpar el seu pare mort l'any 2012 com a responsable d'una infracció de velocitat comesa a Caldes de Malavella. L'home, de 58 anys i veí de Roses, va ser denunciat penalment per un delicte de falsificació documental.

Segons va informar ahir el cos policial, els fets van tenir lloc el passat 3 de setembre, cap a dos quarts de quatre de la tarda, a la carretera C-35, dins el terme municipal de Caldes de Malavella. Concretament, quan en el punt quilomètric 91,2 un radar fixe del Servei Català del Trànsit (SCT) va detectar un vehicle amb excés de velocitat: circulava a 116,4 en un tram de via limitat a 100 km/h.

Pocs dies després, el Servei Català del Trànsit va notificar al titular del vehicle la denúncia administrativa i li va requerir que identifiqués el conductor del cotxe. L'home va indicar que l'infractor havia estat el seu pare i va aportar una fotocòpia del seu permís de conduir.

Després de fer diverses indagacions, els agents dels Mossos d'Esquadra van descobrir que el presumpte infractor havia mort feia més de sis anys, concretament l'any 2012.

Per tot plegat, els investigadors de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van citar el propietari del cotxe i li van obrir diligències penals per falsificació de document públic.

El denunciat, que no té antecedents, haurà de declarar davant del jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona quan sigui requerit.