Els infants que hagin d'entrar al quiròfan a l'hospital de Calella ho podran fer damunt d'un cotxe teledirigit. L'hospital Sant Jaume de Calella acaba d'incorporar un vehicle teledirigit perquè els nens que s'hagin de sotmetre a una intervenció quirúrgica arribin d'una forma més lúdica i menys traumàtica al quiròfan.

Aquesta iniciativa, que ha estat liderada per la infermera Mar Garcia amb la col·laboració de la resta de l'equip d'infermeria de l'àrea quirúrgica del centre, vol convertir l'espai hospitalari en un lloc més amable per als pacients més petits.

Aquesta idea, que ja s'ha anat introduint en d'altres hospitals catalans recentment, com ara a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona o al Parc Taulí de Sabadell, ha arribat ara a l'hospital de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), gràcies a una donació de la casa de joguines Feber.

El vehicle, de grans dimensions i de color groc, serà conduït per l'equip assistencial i durà els infants a partir de tres anys des del punt on s'han d'acomiadar dels seus pares abans de l'operació i fins al bloc quirúrgic.

La directora d'Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Joana Blázquez, ha agraït la col·laboració i considera que és un fet molt positiu, perquè ajudarà els infants a disminuir la tensió i els nervis que poden sentir abans de l'entrada al quiròfan. Entrar-hi de forma lúdica fa que estiguin distrets i mantinguin un estat més tranquil i relaxat, assenyala Blázquez, que resumeix que, en definitiva, «el cotxe teledirigit és una magnífica eina per ajudar-los a gestionar millor un moment complicat».