La plataforma Amics de Tossa, integrada a SOS Costa Brava, va denunciar ahir que l'equip de govern (TU) de la localitat segueix fent tràmits per tirar endavant la construcció de 75 habitatges a cala Morisca tot i la moratòria de la Generalitat per tramitar llicències de nous projectes urbanístics al litoral gironí. Segons va explicar ahir el portaveu de la plataforma, Eduard de Ribot, l'alarma va saltar el passat 23 de gener quan el secretari de l'ajuntament va requerir a la presidenta de l'associació que informés els propietaris de cala Morisca sobre l'aprovació inicial de dos projectes d'urbanització i reparcel·lació i facilités els domicilis dels membres de l'Agrupació de parcel·listes. «Això evidencia que aquests projectes es van tramitar malament perquè no tenen ni els domicilis dels parcel·listes», va criticar De Ribot.

En aquest sentit, l'advocat va criticar que l'equip de govern està «aprofitant» que el pla director urbanístic encara no està aprovat i que, per tant, no ha confirmat la desclassificació d'aquest sòl per «anar fent passos». «Aquest projecte urbanístic està suspès i el que requerim a l'Ajuntament és que s'abstingui d'impulsar cap tràmit nou», va remarcar el representant de SOS Costa Brava.

D'altra banda, Amics de Tossa també remarca que la promotora no té «drets adquirits a edificar el terreny» perquè el Pla parcial de l'any 1999 «encara no s'ha urbanitzat» i perquè no s'ha realitzat «cap obra urbanitzadora». «Tu no guanyes els drets a edificar fins que has fet els deures d'urbanitzar», va destacar De Ribot.

Finalment, la plataforma va reiterar que aquesta operació urbanística és «inviable econòmicament i tècnicament, discriminatòria i il·legal».