Tossa de Mar farà projeccions sobre les muralles de la Platja Gran entre els mesos d'abril i maig per atraure nous visitants. Segons va informar ahir l'Ajuntament, aquest esdeveniment anomenat «Tossa font de llum» consistirà a fer servir les tècniques del mapping i els efectes de llum i so per combinar la història del municipi amb apartats temàtics com la pirateria, el mar, la pesca o els indians.

Aquesta serà la primera acció d'un conveni que van firmar fa uns dies l'Ajuntament i l'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa (APEHT) amb l'objectiu de desenvolupar accions de millora de la qualitat de l'oferta turística de Tossa. Segons l'Ajuntament, els objectius del projecte són portar visitants a Tossa fora de la temporada d'estiu; relacionar-ho amb la cultura i la història de la població; aportar un valor afegit a qualsevol dels altres actes que es fan; i fomentar les pernoctacions.

Les projeccions es realitzaran els dies 19, 20 i 21 d'abril; 3 i 4 de maig i 17 i 18 de maig. El cost, que s'emmarca dins el Pla de Foment del Turisme, és de 71.435,81 euros, dels quals l'Ajuntament pagarà el 60% i l'APEHT el 40%.

Cada nit hi haurà dues sessions en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) i, entre elles, tindrà lloc el 1r Concurs Nacional de Mapping de Tossa, un concurs on es convidarà a totes les escoles de disseny d'Espanya a presentar les seves propostes.

Aquest concurs estarà compost per dues parts: els projectes que estan fets expressament per Tossa i els que no són originals, sinó adaptats al format de les muralles i no tenen a veure amb la vila però són de prou qualitat per projectar-los.