26 de març de 2019
26.03.2019
Diari de Girona

Arbúcies haurà de pagar més de 210.000 euros per reparar la via que va a Montsoriu

En aquesta carretera s'hi van obrir dos grans esvorancs el novembre passat a causa de les pluges

26.03.2019 | 01:10
Un dels esvorancs causats per les pluges del novembre.

L'Ajuntament d'Arbúcies haurà de pagar 212.000 euros per reparar la carretera de Fogueres, una via que condueix fins al castell de Montsoriu i en la qual el 17 de novembre passat es van obrir dos grans esvorancs a causa del diluvi que va afectar tot el territori gironí.

Amb sis quilòmetres de longitud, aquesta via pertany a quatre municipis selvatans. Comença a coll de n'Orri i els primers 100 metres són de Breda. Els quatre quilòmetres següents són responsabilitat de Sant Feliu de Buixalleu. A Arbúcies li pertoquen 1,6 km i els últims 300 metres; fins a arribar a la urbanització Fogueres de Montsoriu, són de Riells i Viabrea.

El tall on es van obrir els tres forats -dos de grans dimensions i profunditat i un de més petit d'uns sis metres- pertany al municipi d'Arbúcies, motiu pel qual és aquest ajuntament qui ha d'assumir el cost íntegre de reparació del ferm. Una inversió que el ple arbucienc va aprovar la setmana passada en els pressupostos per a aquest any.

Els dos esvorancs -un dels quals de 40 metres de profunditat- van fer visible el deteriorament previ d'aquesta infraestructura viària i el malestar municipal que existeix entorn d'aquesta via secundària, que data dels anys 70. Els quatre municipis afectats fa anys que critiquen que s'han de fer càrrec del manteniment de la part que els correspon i que s'ha de fer sovint, tenint en compte que la carretera, tot i ser secundària, és molt transitada. Per això, consideren que ho hauria d'assumir el Consell Comarcal, la Diputació de Girona o la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook