L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona que agrupa una dotzena d'empreses gestores d'habitatges d'ús turístic a Lloret de Mar han començat una ronda de reunions amb diferents partits polítics que concorren a les properes eleccions municipals a Lloret de Mar per demanar-los, entre d'altres, que incorporin als seus programes accions per "lluitar amb contundència contra les persones que duen a terme aquesta activitat sense tenir-la legalitzada".

En un comunicat, també demanen que es reconegui la tasca que fan els professionals del sector que compleixen la llei.

La primera trobada l'han dut a terme amb l'alcaldable del PSCa Lloret de Mar, Francisco Pastor . Durant les properes setmanes tenen previst reunir-se també amb altres formacions polítiques del municipi.

Segons l'ATA i la Plataforma l'estratègia de control per als HUTS il·legals hauria de passar per desenvolupar una normativa dictaminada pel propi Ajuntament amb el suport de la policia municipal que contempli "més inspeccions i més efectives". D'altra banda, també consideren que caldria "elaborar un llistat de les persones que actuen al marge de la llei" per tal que la policia hi pogués actuar.

«Estem a favor d’augmentar la inspecció d’habitatges turístics i, si és necessari, ampliar els recursos que s’hi destinen», apunta Pastor. La trobada, assegura, ha servit per posar-nos en contacte i per conèixer les demandes de Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic de Lloret, membre de l’ATA.

Un altre dels partits amb qui també s’ha reunit l’entitat és amb CiU. Així, el regidor de l’Àrea de Serveis Turístic, Jordi Sais, explica que durant aquesta legislatura s’han realitzat diverses actuacions normatives sobre la qüestió. Entre elles, destaquen el Pla Especial dels Habitatges d’Ús Turístic (HUTs) per regular les zones del municipi on es pot desenvolupar l’activitat i l’Ordenança Muncipal que habilita el consistori per tenir un millor control sobre l’ús dels HUTs. La nova ordenança que va posar en marxa el consistori l’abril passat estableix una sèrie de mesures que els negocis que desenvolupen l’activitat han de complir com les cèdules d'habitabilitat i l'obligatorietat d'instal·lar plaques informatives als habitatges amb aquesta activitat.

Més regulació

Pel que fa a el pla especial, preveu que com a màxim el nombre d'HUTs ha de ser el 10% del parc immobiliari de Lloret. «Nosaltres no anem en contra dels habitatges d'ús turístic sinó en contra dels que ho fan de manera il·legal», insisteix Sais. En els pròxims dies, l'associació preveu reunir-se amb la resta de formacions del municipi.