El testimoni que va marxar a França després del doble crim al pantà de Susqueda i a qui l'Audiència de Girona afirmava que calia investigar, va declarar ahir per videoconferència al jutjat de Santa Coloma de Farners. L'home, que l'agost del 2017 estava passant uns dies a casa d'uns amics al Mas Llomà, va explicar que mai ha estat fugit de la justícia i que després de declarar davant dels Mossos ja va informar que tornaria a casa seva.

El testimoni va relatar que el 24 d'agost del 2017 va sentir fins a quatre trets a la zona del pantà. En aquell moment, però, era al bosc i no tenia visió directa amb la superfície d'aigua. A més, el sumari recollia que l'home tenia una ferida a la mà que ell al·legava que s'havia fet tallant-se amb un filferro mentre treballava prop d'una embarcació. Un extrem que, segons fonts del cas, confirmarien proves d'ADN a restes trobades a la barca en qüestió.

El testimoni va explicar que va tornar a França a finals de setembre i que va informar als Mossos que marxaria del pantà. De fet, va subratllar que va ser ell mateix qui es va posar en contacte amb la comissaria perquè encara no l'havien citat a declarar al jutjat.

El testimoni també va fer referència a un episodi que dos pescadors van descriure a jutjat, assegurant que el dia abans dels fets van veure un home «desbocat» baixant cap a l'aigua i que es van espantar. El francès va confirmar que va parlar amb dues persones que es van apropar en barca però nega que tinguessin cap conflicte.