Els tres esvorancs que fins fa unes setmanes afectaven uns 300 metres de la carretera de Fogueres ja han estat arreglats i tapats. Així ho va donar a conèixer ahir l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, qui va detallar que els treballs s'han fet en poques setmanes tot i la dificultat que representaven.

«S'han compactat els més de 30 metres de fondària dels marges i els prop de 300 metres d'allargada afectats pels forats», va relatar el batlle qui va afegir que s'han instal·lat tubs per suavitzar la baixada d'aigua en cas de pluja i que els marges s'han protegit amb malles. Els treballs que acabaran aquesta setmana es completaran amb l'asfaltatge del tram de carretera que pertany a aquest municipi.

Aquests esvorancs es van produir el 17 de novembre passat a causa del diluvi que va afectar tot el territori gironí. Amb sis quilòmetres de longitud, aquesta via que condueix al castell de Montsoriu pertany a quatre municipis selvatans. Comença a coll de n'Orri i els primers 100 metres són de Breda.

Els quatre quilòmetres següents són responsabilitat de Sant Feliu de Buixalleu. A Arbúcies li pertoquen 1,6 km al llarg dels quals es van produir els tres forats, i els últims 300 metres; fins a arribar a la urbanització Fogueres són de Riells i Viabrea. Des de la seva obertura als anys 70, no s'hi havia fet cap actuació integral.

El cost de les obres està pressupostat en 212.000 euros que ha hagut d'assumir l'Ajuntament d'Arbúcies. «Hem hagut de prioritzar aquesta actuació per sobre la que volíem fer en dos carrers del poble», va lamentar Garriga.