El tram de la carretera de Blanes a Tordera (la GI-600) comprès entre la rotonda de Mas Cremat i la rotonda dels Focs, va passar ahir a ser d'un sol carril a causa de les obres de construcció de l'esperada rotonda de ca la Guidó.

Segons va informar l'Ajuntament, mentre durin els treballs es mantindrà tallat un dels dos carrils de circulació, de manera que sempre en quedarà un de lliure pel pas de vehicles en sentit de nord a sud, és a dir, venint des de Mas Cremat en direcció al centre del municipi. Tot i això, el consistori ha posat en marxa un circuit alternatiu perquè els vehicles puguin seguir circulant en direcció a Tordera passant pel barri de Mas Florit.

Respecte al transport públic, la Línia 2 del bus urbà sentit Blanes-Ca la Guidó-Ciutat Esportiva, continuarà circulant per la Carretera d'Accés Costa Brava (GI-682) seguint un itinerari modificat.

En els pròxims dies, agents de la Policia Local de Blanes s'encarregaran de regular el pas de vehicles, i també indicaran el trajecte que cal seguir ara per circular per la zona.

Execució de cinc mesos

El projecte complet de la Remodelació de la Carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat compta amb un termini d'execució de cinc mesos i dues setmanes a comptar a partir d'aquesta darrera setmana de març. La previsió és que la primera fase, el gruix important dels treballs de la Rotonda de Ca la Guidó -que inclou també el tram de la GI-600 comprès entre aquest indret i la Rotonda dels Focs-, s'allarguin fins Sant Joan. Un cop passat el període estiuenc de juliol i agost es reprendran els treballs, incidint en el tram comprès entre la Rotonda de Ca la Guidó i la de Mas Cremat, amb la previsió que a principis de la tardor ja estiguin enllestits. El projecte l'executarà l'empresa Vialitat i Serveis S.L.V., a qui es va adjudicar per un import de 496.490,30 euros.

La segona fase dels treballs inclourà la instal·lació d'un semàfor que funcionarà accionant-se sota demanda dels vianants. Compta amb una partida econòmica pròpia, i s'ha adjudicat a l'empresa Etra Bonal S.A. per un import de 24.046,15 euros. Estarà situat en un pas de vianants de nova creació que hi haurà en la part nord de la futura rotonda, en la confluència que connecta amb la plaça Miquel Martí i Pol.

D'altra banda, es realitzarà una sèrie d'actuacions de pavimentació i accessibilitat que racionalitzin i possibilitin la millor convivència possible entre vianants, persones amb mobilitat reduïda, ciclistes i vehicles.