L'Ajuntament de Tossa de Mar instal·larà sis noves càmeres de seguretat a diferents punts de la localitat com el nucli antic o el passeig Marítim, entre altres. Segons va informar ahir el consistori, l'any 2017 ja es van instal·lar set aparells de videovigilància equipats amb tecnologia de lectura de matrícules. Aquestes càmeres es van situar als tres accessos del municipi i al nucli.

Les sis noves càmeres s'instal·laran abans de l'estiu, tindran les mateixes funcions, i se situaran al nucli antic, al passeig de mar, a la zona comercial, a la terminal d'autobusos i a l'accés al municipi per sa Gabarra. «Tossa ja optimitza els seus recursos en seguretat i redueix taxes delictives amb l'ajut dels sistemes, ja que, per exemple, salta un avís a les dependències policials quan la càmera llegeix la matrícula d'un cotxe que està en recerca», va assegurar ahir l'Ajuntament a través d'un comunicat.

Aquesta però, no és l'única localitat selvatana en apostar per aquestes mesures de seguretat. A Sant Hilari Sacalm s'ha instal·lat una càmera de seguretat al desviament de la Font Vella, que gravarà tots els vehicles que entren o surten del municipi per la carretera d'Arbúcies, la GI-550. Segons l'Ajuntament, aquesta mesura coordinada amb els Mossos d'Esquadra forma part de les que s'han posat en marxa per desmantellar les bandes de delinqüents que es mouen per la zona i s'emmarca en les diferents accions que s'estan fent des del consistori «per donar resposta a les inquietuds dels ciutadans respecte a la seguretat ciutadana». D'altra banda, també s'ha augmentat en un agent la plantilla dels vigilants municipals, que passa a ser d'un coordinador i vuit agents.

Arran de la inquietud pels robatoris a la comarca, el consistori hilarienc va organitzar una xerrada a la Sala Noble de la Cooperativa de seguretat ciutadana per explicar que es feia des de Mossos d'Esquadra, l'Ajuntament i els Vigilants Municipals per millorar la seguretat.