L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha reconegut setze establiments de restauració de Lloret de Mar per la promoció de la dieta mediterrània saludable. L'agència els ha distingit amb el segell Amed en el marc del treball que s'està realitzant a través de Lloret Turisme, amb la col·laboració de la Fundació Alícia i amb el suport del Gremi d'Hostaleria i l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Lloret de Mar, per convertir el municipi en una destinació gastronòmica pròpia i de qualitat. Entre els setze establiments, sumen uns 3.700 comensals diàriament.

Els restaurants acreditats són el de l'Hotel Xaine Park, el restaurant Mas Romeu, els dels Hotels Guitart (Guitart Gold Central Park Aqua Resort: Mediterranea, Habana i Costa Brava; Hotel Guitart Rosa; i Hotel GEM Wellness & Spa), els dels Hotels Evenia (Hotel Evenia Olympic Garden, Hotel Evenia Olympic Park, Hotel Evenia Olympic Suites i Hotel Evenia Olympic Palace), el de l'Hotel Acapulco, el Restaurant Can Guidet, el de l'Hotel Delamar, el de l'Hotel Samba i el de l'Hotel Surf Mar. A més, estan en procés d'acreditació quatre restaurants més del municipi.

A la demarcació de Girona, Lloret de Mar és el municipi amb més restaurants, 16, seguit per Girona ciutat amb 15 i Palamós amb 6, i els segueixen 21 municipis més amb almenys un establiment acreditat cadascun. Lloret de Mar és el quart municipi de Catalunya amb més establiments acreditats, després de Barcelona amb 140, l'Hospitalet de Llobregat amb 21 i Terrassa amb 19.

Segons ha explicat l'alcalde, Jaume Dulsat, amb aquest suport a «la gastronomia de qualitat i els bons hàbits» la ciutat s'ha convertit «en la població amb més restaurants acreditats» de la província de Girona. «Un 30% dels establiments hotelers ja han aconseguit aquest segell AMED, cosa que representa unes 10.000 places amb distintiu de qualitat», ha assenyalat.

Per la seva banda, la sotsdirectora regional de Salut Pública de Girona, Lluïsa Mas, «Lloret de Mar té un entorn privilegiat que incita a tenir una vida activa i uns hàbits de vida saludables», més enllà de fomentar i fer valdre la dieta mediterrània.

Al seu torn, el cap del Servei de Promoció de la Salut a Girona, Carles Mundet, ha destacat que el projecte AMED preveu acreditar comerços de restauració on la població pugui menjar saludablement cada dia. Segons ha il·lustrat, un 37,5% de la població gironina menja fora de casa els dies laborables i un 55,3% els caps de setmana.

Mundet també ha indicat que l'objectiu és incrementar la fruita i verdura fresca que ofereixen els restaurants, augmentar els aliments rics en fibra i fomentar l'ús de l'oli d'oliva, uns canvis que han hagut de realitzar els restaurants de la localitat per aconseguir el distintiu.