El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va visitar ahir el servei d'acollida per a joves migrants sense referents que ha posat en funcionament Càritas Diocesana de Girona a Cal Manco, a Caldes de Malavella. El servei compta amb la col·laboració i el finançament de la Generalitat.

L'entitat dona suport jurídic per a la regularització de la documentació, formació i acompanyament amb l'objectiu d'aconseguir la seva plena inserció social i laboral.

Durant la visita, el conseller va conèixer els nois que viuen a la casa i l'equip del projecte, amb qui va compartir impressions sobre el fet migratori. La visita va finalitzar amb una breu trobada de treball amb diferents representants del territori. Entre ells, la directora de l'entitat, Dolors Puigdevall, el secretari general, Martí Batllori, l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, la delegada dels serveis territorials de la conselleria a Girona, Marta Casacuberta, i una representació de participants i de l'equip tècnic del projecte Som Refugi.

«Mateixes oportunitats»

Sobre el projecte, el conseller va destacar que «quan aconseguim alinear l'administració, el teixit social i un bon treball previ amb les administracions locals i les persones del centre, és quan podem donar una bona resposta». A més, va recordar que el projecte està dirigit a «nois que passen a l'edat adulta i que encara necessiten un procés d'acompanyament i d'apoderament per assegurar que el seu procés d'inclusió i inserció laboral sigui un èxit».

El Homrani va afegir: «No ens preocupa només la primera acollida, sinó assegurar que, quan surtin del sistema de protecció, estiguin apoderats i que es puguin incloure i inserir laboralment i tinguin les mateixes oportunitats que tots». El conseller va aprofitar la visita per agrair la tasca dels educadors i educadores de l'entitat i va destacar la «bona i necessària» feina de Càritas.