L'Associació de Manaies de Blanes muntarà, per primera vegada, un campament romà al passeig de Mar amb motiu de la Setmana Santa. Segons va informar ahir l'Ajuntament, aquesta rèplica històrica ocuparà entre 100 i 200 metres quadrats a l'altura del carrer Ample, i es podrà visitar a partir de la tarda del dimecres 17 d'abril i fins al divendres dia 19.

Aquesta instal·lació formarà part de les cerimònies de canvis de capità dels Manaies grans i dels Manaies Iuniores, els dies 18 i 19 d'abril, així com de la processó de Divendres Sant. Entre els elements més destacats, comptarà amb la rèplica exacta d'una torre romana; una tenda de campanya elaborada amb pell autèntica, com fa més de 2000 anys; o un conjunt de bancs i taules i empallissades.

Aquest campament és el mateix que munta l'Associació Manaies de Blanes quan fan recreacions històriques amb Legió V en diverses localitats i que forma part d'espectacles com Emporiae a les ruïnes d'Empúries, o la Fira Ibero-romana de Cabrera.

D'altra banda, enguany la desfilada dels armats blanencs incorporarà una nova figura, de la qual no s'han donat a conèixer nous detalls.

Aquest campament també formarà part escènica de les cerimònies de relleu de les capitanes que tindran lloc els dies 18 i 19 d'abril, coincidint amb Dijous i Divendres Sant. El dijous la sortida de la cercavila dels Manaies de Blanes es farà des del campament a les cinc de la tarda, i s'encetarà amb una exhibició de figures al mateix passeig de Mar. Des d'allà, els 40 armats emprendran la cercavila en direcció al domicili del capità que rellevarà la fins ara capitana de la formació, Magda Gascon. Després del canvi, la cercavila tornarà en direcció al centre del municipi i tornaran al campament.

L'endemà divendres la capitana dels Manaies Iuniores, Elena Canosa, passarà el relleu al seu successor en una cerimònia que començarà a les dotze del migdia.