Un de cada dos gossos que es van perdre durant el 2018 a la comarca selvatana van tornar a casa seva gràcies als xips d'identificació. Així ho va explicar ahir el conseller comarcal de sostenibilitat, Francesc Xavier Becerra durant la presentació de les actuacions fetes el 2018 pel centre d'acollida d'animals de la Selva. Becerra va destacar que el 2018 va ser «el primer any en superar el 50% de casos de retorn» de gossos perduts als seus amos. Un creixement que es deu al fet que cada vegada hi ha més animals que compten amb un xip identificatiu. Per això, en el moment que es perd el gos, el propietari pot donar les dades del xip i si es troba, es pot tornar als amos.

El CAAS està gestionat pel Consell Comarcal i l'any passat va recollir 1.203 gossos, mentre que el 2017 en van agafar 1.073. Per això, Becerra va lamentar que tot i l'augment de casos en què la mascota pot retornar a casa seva, encara hi ha una evolució a l'alça dels animals que es recullen a la carretera. De fet, un 46% dels gossos que capturen és perquè els han abandonat, sobretot al mig del bosc.

Tot i això, el conseller comarcal va assegurar que les adopcions de gossos cada vegada són una opció que la gent té més en compte a l'hora de tenir un animal a casa. Des del Centre van assegurar que els gossos que han estat abandonats són animals «que necessiten molt d'afecte» i per això mostraran un vincle més gran amb els nous propietaris una vegada agafin la confiança necessària.

Una altra xifra destacada és que durant el 2018 els treballadors de CAAS van recollir 156 gossos al municipi de Vidreres. De fet, és el poble de la comarca amb més animals que l'ens ha recollit. Segons Becerra, això es deu a «la confluència de diverses urbanitzacions» i la posició geogràfica que queda «al centre de la comarca». Lloret de Mar és el segon municipi selvatà on es van recollir més gossos amb 148 i Blanes, el tercer municipi amb 144.