16 de abril de 2019
16.04.2019
Diari de Girona

Arbúcies construirà un gran centre de divulgació del vescomtat de Cabrera

Ubicat en un nou edifici que es construirà al costat del Museu Etnològic del Montseny, aquest equipament cultural es desenvoluparà entre el 2019 i el 2021 i costarà uns 930.000 euros

16.04.2019 | 01:00
Entrada actual del Museu Etnològic del Montseny.

Arbúcies desenvoluparà el centre més gran de la comarca dedicat a la divulgació del vescomtat de Cabrera, entre el 2019 i el 2021. Així ho ha donat a conèixer aquesta setmana l'Ajuntament, el qual especifica que el cost del projecte serà de 922.000 euros, que se sufragaran a través d'aportacions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), la Generalitat i l'Ajuntament.

«Volem que sigui el gran equipament cultural de la Selva Interior», va valorar ahir l'alcalde, Pere Garriga (Entesa). A part d'Arbúcies, s'habilitaran centres a Hostalric, Blanes, al castell de Montsoriu i petits espais als altres municipis selvatans inclosos en el projecte turístico-cultural Vescomtat de Cabrera: Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

En nou centre s'ubicarà al costat del Museu Etnològic del Montseny, conegut com La Gabella. Segons va detallar Garriga, per a la seva construcció, primer s'hauran d'enderrocar els dos edificis que hi ha ara en aquest espai adjacent: Can Petit Rutllat i Can Ferragut. A més, també caldrà fer una remodelació de tres sales de la planta baixa del Museu Etnològic per ampliar l'espai dedicat a sales d'exposició temporal i a l'àmbit de la societat medieval i a la presentació del fons arqueològic de Montsoriu.

«La idea és que els dos centres comparteixin la mateixa entrada i que sigui el visitant qui, pel mateix preu, decideixi fer un o tots dos recorreguts», va remarcar el batlle, qui va recordar que, actualment, La Gabella rep entre 18.000 i 22.000 visitants anualment.

Respecte el nou edifici, disposarà de tres plantes d'aproximadament 750 metres quadrats. A la planta baixa s'hi farà: una nova recepció de visitants, un nou bloc de serveis, i una sala polivalent amb capacitat per a 70 persones, on es projectarà un audiovisual en 3D centrat en el vescomtat de Cabrera i en el castell de Montsoriu. «Volem que aquesta sala sigui el gran atractiu del centre», va remarcar Garriga.

La primera planta es destinarà íntegrament a ubicar el conjunt de serveis vinculats amb la documentació que actualment gestiona el museu, els serveis tècnics, les sales de reunions i la consulta.

«El que volem és que la gent que visiti el castell de Montsoriu vingui a Arbúcies a interpretar i conèixer més a fons tot el que ha vist allà», va assenyalar el batlle arbucienc, qui va recordar que aquesta construcció pertany als termes municipals de Sant Feliu de Buixalleu i Arbúcies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook