Ocupació d'un escorxador de Riudellots de la Selva durant més de sis hores per part d'un grup d'animalistes. Aquesta acció va agafar per sorpresa els treballadors de l'empresa Friselva, que de matinada van trobar-se un grup de més de gairebé 130 persones que entrava -la majoria vestits de negre, amb el cap mig tapat- cap a la zona on hi havia les quadres amb porcs.

Tot seguit, bona part dels activistes es van encadenar a la línia de producció i va emportar-se -segons els animalistes, els «van alliberar»- set porcs. L'incident va començar a quarts de tres de la matinada i a quarts de deu del matí es va procedir al desallotjament.

Per posar fi a la situació, els Mossos van optar per dialogar-hi des del primer minut i van intentar-los convèncer que marxessin, però s'hi van resisitir. Finalment es va produir el desallotjament, de forma pacífica segons fonts policials, i més de sis hores després, l'empresa va tornar a tenir lliure de persones les quadres on tenien el porcs.

Segons el SEM, van haver de ser ateses al lloc onze persones -cinc Mossos-, cap de gravetat, i no va ser necessari traslladar ningú a cap centre sanitari. Es van detenir dos ciutadans suïssos com a presumptes autors d'un delicte per atemptat contra els agents de l'autoritat i un de de resistència activa. A la resta de persones, 126, se les va identificar. La majoria dels identificats eren francesos però també hi ha via persones de nacionalitat alemanya, belga i espanyola.

Aquesta acció va suposar la identificació del centenar de persones que hi havia a l'interior. L'organització que va portar a terme l'acció animalista s'anomena Libération Animale 269. I els animalistes que hi van participar van reinvindicar la seva actuació a través del seu compte de Facebook.

Aquí hi van penjar un comunicat on explicaven el motiu d'anar a aquestes instal·lacions: bloquejar l'escorxador Friselva per denunciar la matança d'animals. I el principal objectiu en aquesta acció passava per «alliberar set víctimes i bloquejar la indústria el màxim temps possible per causar-li un important dany econòmic i per mostrar així la nostra determinació d'engendrar una relació de forces».

Friselva, segons va comunicar a l'ACN, va assegurar que compleixen amb la normativa de benestar animal. Aquesta, segons la policia, va presentar una denúncia pels fets ja que es va realitzar una ocupació il·legal a la seva planta de Riudellots, i a més, es va impedir el lliure desenvolupament de la feina. Aquesta empresa és un escorxador i també compta amb una sala d'especejament del porc. Està situada a tocar la Nacional II.

Els Mossos s'hi van desplaçar amb diverses patrulles i unitats dels antiavalots (ARRO) i a mesura que passaven les hores es va incrementar la presència policial. Ja que des de quarts de tres, els Mossos hi van intentar dialogar perquè cedissin.

Un dels treballadors que va haver de sortir del seu lloc de treball arran de l'acció dels animalistes va destacar que el grup havia entrat en «manada» i que tenien molt clar un dels seus objectius, «emportar-se set porcs» i resisitir a dins encadenats. A més, diu el treballador, algun dels animalistes va insultar els treballadors fent signes i cridant-los com a criminals. L'acció finalment va acabar amb el tall de cadenes i el desallotjament cap a quarts de deu del matí.