La línia 7 d'autobusos, que connecta el barri dels Pins amb el port de Blanes, funcionarà tot l'any, en lloc de fer-ho només durant la temporada turística. Segons va informar ahir l'Ajuntament, aquest canvi s'ha fet arran de la pressió exercida pels veïns d'aquestes zones blanenques, els quals van presentar nombroses sol·licituds al consistori perquè aquest servei de transport públic s'allargués tot l'any. Aquesta línia és molt utilitzada per la gent de la tercera edat per arribar fins a l'ambulatori de la Plantera.

Per donar resposta a les demandes, l'Ajuntament va explicar ahir que diversos departaments tècnics van estudiar una modificació del recorregut de la Línia 7 passant pels Pins, el Port i la Terminal d'Autobusos, situada entre els Pins i la Plantera. Fins ara, aquesta línia només arribava fins a plaça Catalunya i els dos darrers anys ja havia anat augmentant el període de cobertura: el 2018 el servei va estar en marxa de l'1 de juny al 30 de setembre; i el 2017 del 15 de juny fins al 15 de setembre.

Tot i que funcionarà tot l'any, aquesta línia tindrà dos horaris diferents en funció de la temporada. El que no canviarà, però, serà la freqüència de pas cada 30 minuts. Actualment cobreix vuit hores: des de quarts de nou del matí fins a les vuit del vespre, amb un tall entre quarts de dues fins a quarts de cinc de la tarda. A partir del 24 de juny fins l'11 de setembre l'horari de pas també començarà a quarts de nou del matí, però finalitzarà a quarts d'onze de la nit, i de manera ininterrompuda al migdia.

Hi ha un total de 12 parades amb el següent recorregut: Estació d'Autobusos, avinguda Mediterrani, plaça dels Càmpings, carrer Mercè Rodoreda, s'Abanell 1 i s'Abanell 2, plaça Catalunya, passeig Cortils i Vieta, passeig Pau Casals, Port de Blanes, tornada de nou a plaça Catalunya, Biblioteca Comarcal i arribada al punt de partida: la Terminal d'Autobusos. Una vegada acabada la temporada alta, l'Ajuntament té previst reunir-se amb representants de les associacions de veïns per fer un balanç sobre el nou funcionament. En aquesta trobada es valorarà la possibilitat de fer algun canvi en la freqüència de pas, o bé altres aspectes. Pel restabliment de la línia 7, el consistori ha autoritzat una despesa màxima de prop de 80.000 euros, si bé l'import que facturarà l'empresa de transport serà la diferència entre la despesa real i els ingressos obtinguts amb la venda de bitllets de bus. El nou servei funciona des de la setmana passada.