La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal que hauria estafat 360.000 euros a una agència de viatges.

Els agents han detingut un home i una dona de nacionalitat espanyola i està en cerca i captura, una tercera persona, que es troba en parador desconegut.

Els arrestats estan acusats de delictes d'estafa estafa continuada, apropiació indeguda i falsedat documental.

L'operació Prevod va començar a mitjans de l'any 2017 quan l'apoderat d'una Agència de Viatges de la comarca de la Selva va presentar una denúncia davant l'Equip de Delictes Econòmics de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Girona. Va assegurar a la policia que havia trobat en la comptabilitat de l'empresa diferents transferències bancàries irregulars en conceptes de pagaments de serveis. Aquestes transferències es realitzaven a números de compte desconeguts i s'havien fet des del 2012 fins al 2014.

Els guàrdies civils encarregats de la investigació van descobrir com efectivament s'havien realitzat 50 transferències irregulars per un total de 360.000 euros.

Durant les tasques d'indagació, els agents van comprovar com una treballadora que tenia accés al sistema comptable després d'editar els comptes dels clients disfressava els comptes on transferia els diners il·legalment com a comptes de pagament a establiments i grups hotelers amb els quals treballava normalment l'agència de viatges. I per fer-ho, utilitzava com a justificant el pagament de reserves anul·lades o falsejades directament.

Els policies van poder acreditar que l'organització feia servir cinc comptes bancaris de diferents entitats per aconseguir el frau i van poder comprovar que les extraccions de diners es realitzaven normalment des de caixers automàtics i per imports de 1.000 i 10.000 euros i sempre el mateix dia, que es transferia al compte corrent.

Davant dels fets, els investigadors i un cop van detenir tots els comptes congelats per manament judicial, van procedir el 17 d'abril a la detenció de dos dels implicats, un home i una dona de nacionalitat espanyola. I es manté oberta l'operació perquè queda encara un ciutadà pakistanès per detenir.

Els policies van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb els detinguts al Jutjat d'Instrucció número 2 de Blanes