L'associació d'AMPAs de les escoles de Lloret de Mar (Interampa) va acusar ahir de «mentir» al conseller d'Educació, Josep Bargalló, amb relació al seu compromís sobre que la localitat tindrà un institut-escola el curs 2020-2021. Segons va avançar Nova Ràdio Lloret, així ho hauria exposat Bargalló a l'alcalde, Jaume Dulsat, durant una trobada feta recentment.

En un comunicat, l'Interampa critica que «el que volen fer de manera encoberta» és convertir el Pere Torrent en un institut- escola, decisió que suposaria que Lloret «no tindrà cap nova escola i haurà de continuar suportant 17 grups classe no previstos ni planificats a infantil i primària pel curs 2019-2020».

Els pares i mares també acusen el conseller de «mentir» amb relació a les dades donades sobre les ràtios en les preinscripcions: un total de «22 alumnes/classe a totes les escoles i 21 alumnes/classe a l'escola Pere Torrent». En aquest sentit, asseguren que les ràtios han estat de «24 alumnes/classe a totes les escoles i 21 alumnes/classe a l'escola Pere Torrent, i encara faltaria afegir els alumnes de darrera hora i els nouvinguts».

Finalment, critiquen que Bargalló va afirmar que al Pere Torrent ja se li està donant tractament de màxima complexitat, que titllen de «falsa afirmació» perquè hauria de tenir un servei de vetlladora molt superior a les 20 hores setmanals actuals, no disposen de servei de TIS (Tècnic Inserció Social) o les excursions no són parcials o totalment subvencionades, entre altres mancances.