El Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa una nova edició del projecte de dinamització de #itutambé. La iniciativa es desenvolupa en diverses urbanitzacions de la comarca i ha començat aquesta setmana amb tallers als municipis de Maçanet de la Selva a Montbarbat, de Vidreres a Aiguaviva i de Massanes a Riuclar.

En aquesta edició es dona especial èmfasi a la interpretació i comptem amb professorat especialitzat en el món del teatre. Els tallers acabaran amb l'edició d'un curtmetratge que recollirà el treball fet pels joves.

Està previst que al mes de setembre comencin els tallers a tres municipis més. Al de Sils, al nucli de Vallcanera; a Santa Coloma de Farners, al nucli de Santa Coloma Residencial, i a Riells i Viabrea i Riudarenes, al nucli de Can Fornaca.

Iniciativa per a la joventut

En el cas de Riudarenes, els joves han demanat fer un taller amb la modalitat musical del que es coneix com a «batalla de galls». A més, es farà un curtmetratge sobre l'activitat.

El projecte es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais -sovint allunyats del nucli urbà- i de crear xarxa social. Per altra banda, la iniciativa inclou un treball comunitari previ que consisteix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors o entitats, entre d'altres. Segons expliquen els organitzadors, el fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

La proposta està finançada per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i la coordina el Departament del Pla d'Inclusió i Ciutadania de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l'any 2013, el Consell Comarcal de la Selva ha gestionat aquest projecte amb l'objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.

A més, cada any la temàtica del projecte és diferent.