Deu municipis de la Selva posen en marxa una iniciativa que té per objectiu crear dinàmiques de cooperació i networkingdels sectors serveis i comerç. El projecte anomenat Microxarxes de Comerç local és del Consell Comarcal de la Selva i pretén generar microxarxes de treball entre ells i ajudar-los a consolidar les activitats empresarials. Així, el tret de sortida es va fer ahir a Caldes de Malavella.

El projecte es desenvoluparà de forma paral·lela en cadascun dels deu municipis participants al projecte, que són: Amer, Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres i Vilobí d'Onyar.

En la primera fase, els municipis organitzaran tres trobades de networking de l'economia local: petites empreses del sector comerç, petites empreses del sector hostaleria i petites empreses d'altres tipus de serveis.

Per altra banda, els tres objectius que es plantegen són, en primer lloc, donar a conèixer entre els petits empresaris d'un municipi els serveis que cadascú ofereix , per tal d'analitzar les possibles sinergies que es puguingenerar entre ells. En segon lloc, fomentar la cooperació empresarial entre aquests empresaris. I per últim, transferir i ampliar aquestes microxarxes de serveis amb empresaris de la resta de la comarca.

El projecte es portarà a terme amb el suport del dinamitzador extern especialitzat en dinàmiques de networking i en la generació de sinergies en l'àmbit de la petita empresa, Carles Mart. Amb tots els col·lectius es treballaran dinàmiques per donar a conèixer el tipus de serveis que ofereixen i, sobretot, per detectar diferents mancances, necessitats o oportunitats en diferents tipus de serveis que els podrien ajudar a millorar la seva competitivitat empresarial.

Àmbit supramunicipal

Un cop fetes les primeres trobades i analitzades les necessitats a cada municipi, s'organitzarà una trobada conjunta amb tots els empresaris per tal de posar-les en comú amb els tipus de serveis que ofereix cadascú tot buscant sinergies i possibilitats de cooperació. La idea és crear microxarxes de cooperació a escala local entre petites empreses que treballen en el mateix entorn de proximitat.

Finalment, la tercera fase servirà per expandir les microxarxes a un àmbit supramunicipal, de forma que s'organitzaran cinc trobades al conjunt de la comarca perquè empresaris de diferents municipis coneguin serveis i oportunitats que poden oferir-se entre ells.