22 de maig de 2019
22.05.2019
Diari de Girona

L'hospital de Calella preveu reduccions del 50% en radiologia

El centre, que atén usuaris de la Selva, incorpora una nova sala d'ecografies i millores al servei de radiologia

22.05.2019 | 00:00
L'hospital de Calella preveu reduccions del 50% en radiologia

L'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha posat en funcionament una nova sala d'ecografies dotada amb un equip d'alta gamma que permetrà fer exploracions radiològiques.

La incorporació, juntament amb altres millores fetes a terme al Servei de Radiologia del centre, ha de permetre incrementar el nombre d'exploracions anuals i reduir a mitjà termini les llistes d'espera per aquest tipus de proves en un 50% aproximadament. Es calcula que es faran un 19,4% més d'ecografies anuals, passant de les 18.000 actuals a les 21.500.

El nou aparell se suma als tres que ja té el servei de Radiologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) als respectius hospitals. Així, n'hi ha tres a Calella i un al Comarcal de la Selva, a Blanes. Calella disposa d'un nombre superior d'ecògrafs donat que atén un volum més elevat de pacients respecte Blanes i la nova incorporació també permet oferir un servei de més qualitat als usuaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

La bona qualitat d'imatge i l'increment de prestacions permeten millorar la capacitat diagnòstica i evitar d'aquesta manera que el pacient hagi de fer altres proves complementàries per conèixer el seu diagnòstic.


Més millores

A més de comprar un nou ecògraf, el pla d'actuacions dut a terme en els últims sis mesos, també ha permès realitzar altres millores al servei de Radiologia de l'hospital Sant Jaume de Calella. Totes les intervencions són per reordenar i dimensionar de forma més adequada el servei d'ecografies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook