23 de maig de 2019
23.05.2019
Diari de Girona

Els Rurals capturen una tortuga exòtica i perillosa a Vidreres

L'espècie suposa un perill per a la fauna autòctona i també un risc per a les persones

23.05.2019 | 01:01
Els Rurals capturen una tortuga exòtica i perillosa a Vidreres

Els Agents Rurals han capturat un exemplar de tortuga mossegadora, Chelydra Serpentina, que algú havia alliberat a Vidreres.

L'animal pesava cap a 5 quilos i la seva closca mesurava aproximadament mig metre. Originària de l'Amèrica del Nord, aquesta espècie exòtica té una mossegada molt potent –d'aquí li ve el nom– i es caracteritza per les protuberàncies que té a la closca.

Suposa un perill per a la fauna autòctona però també un risc per a les persones, perquè si algú la toca pensant-se que és una tortuga d'aigua, el pot atacar de cop. La tortuga mossegadora té una mandíbula molt tallant i un coll retràctil, característiques que agraden a aquells aficionats als terraris.

La tortuga mossegadora que els Agents Rurals han capturat a Vidreres pesa uns 5 quilos, però quan els exemplars són adults, poden arribar a pesar-ne 16. Gràcies a l'avís d'un ciutadà, els rurals van poder endur-se l'animal exòtic, que algú havia alliberat al medi ambient.

Aquests rèptils viuen en llocs ombrívols i entollats, i normalment s'enterren entre el fang i la vegetació. Solen caçar de nit, fent servir el seu coll retràctil i la seva mandíbula (altament tallant). S'alimenten de peixos, aus, amfibis, crustacis i insectes, entre d'altres. Però en alguna ocasió, també han arribat a atacar persones.

Les seves característiques fan que agradi a aquells aficionats als terraris. Però la manca d'espai i l'agressivitat fan que alguns propietaris les abandonin al medi natural. I aquí es converteixen en un problema, perquè suposen un perill per a la fauna autòctona. I si algú s'hi apropa pensant-se que és una tortuga d'aigua, el poden arribar a atacar. Quan té cap a un any, el preu d'una tortuga mossegadora volta els 25 o 35 euros. Però augmenta de valor a mesura que creix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit