29 de maig de 2019
29.05.2019
Diari de Girona

Blanes fa de capital de la Roda d'Esbarts Catalònia 2019

El municipi celebra, a més, la quarta Dansa a les Escoles el 31 de maig amb 1.500 alumnes

29.05.2019 | 00:28
Un moment de la 40a Roda d'Esbarts Catalònia.

Blanes va acollir dissabte la 40a Roda d'Esbarts Catalònia i la II Trobada d'Escoles d'Esbarts de les comarques gironines. La Roda d'Esbarts és una mostra d'esbarts en què actuen els grups de ball infantils i juvenils d'arreu del país.

Així, la Roda d'Esbarts va aplegar una vuitantena de balladors de 4 a 15 anys, procedents de quatre entitats. A banda de l'amfitriona, l'Esbart Joaquim Ruyra, també van actuar els nois i noies de l'Esbart Dansaires Manresans, l'Esbart Dansaire Montsoriu i l'Esbart Rosa d'Abril.

Al llarg d'una hora i mitja, l'escenari de la plaça dels Dies Feiners va anar recollint les actuacions dels esbarts, en què es van interpretar 20 balls. Es va començar amb La Solipanta, de l'Esbart Joaquim Ruyra, i va continuar amb la Farandola Provençal de l'Esbart Rosa d'Abril.

Més dansa al carrer

Per la seva banda, l'Esbart Dansaire Montsoriu va interpretar Noi de la mare, i Esbart Dansaires Manresans El punxonet.Originàriament, la Roda d'Esbart Catalònia es va començar a celebrar a finals de la dècada dels 70. Amb el pas del temps, però, els objectius van anar canviant i de petites ballades s'ha passat a recollir i recopilar danses oblidades, així com altres tasques de recuperació.

Una altra de les activitats que formen part d'aquest mateix cicle de Dansa al Carrer tindrà lloc el divendres 31 de maig, la IV Cloenda de Dansa a les Escoles, on participaran uns 1.500 alumnes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook