El càmping Solmar de Blanes celebra els seus 50 anys. El seu impulsor és Joaquim Ribas, qui va fer el salt de la pagesia al turisme creant aquest complex.

El càmping va néixer de la iniciativa de la família Ribas-Escarpenter, que va crear aquest càmping en temps de sangria, paella, flamenc i altres tipismes importats que van marcar tota una època, com també ho va fer aquell mateix any el primer pas de l'home a la Lluna.

El centre d'interès de la celebració va ser l'impulsor del càmping Solmar, Joaquim Ribas i Escarpenter, qui al 1969, amb tan sols 22 anys, va fer el salt de la pagesia cap al turisme, transformant un camp de conreu de 8.000 m2. Aleshores, dos troncs de gran alçada que subjectaven el rètol de l'establiment donaven la benvinguda a un nou càmping envoltat de parets fetes amb canyer. Mig segle més tard, amb el relleu generacional traspassat al seu fill, Josep Ribas Correcher, Solmar ha esdevingut en un càmping eminentment familiar, segons informa l'Ajuntament de Blanes, amb clients tan fidels que fins i tot han perdurat la seva estada a través de fins a quatre generacions.

Reconeixement i entitats

La celebració de dijous es va encetar amb l'arribada dels convidats i convidades, la descoberta d'una placa commemorativa a l'entrada, i una visita guiada a les instal·lacions, incloent el recent inaugurat Infantil Splash.

Poc després va començar l'acte amb unes paraules de benvinguda de la nova generació, Josep Ribas, i una salutació a càrrec del fundador, Joaquim Ribas i Escarpenter.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va felicitar-los per aquesta fita aconseguida, afegint-se dalt l'escenari al president de l'Associació de Càmpings de Blanes, Josep Ametller, per lliurar a Joaquim Ribas un obsequi commemoratiu. Posteriorment també entregaria un altre obsequi, en nom de l'entitat que representa.

L'efemèride

Els parlaments van continuar amb Jaume Dulsat, vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, així com alcalde de Lloret en funcions. Tot seguit, va prendre la paraula el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Joaquim Ferrer.

El torn de parlaments el va cloure l'alcalde de Blanes en funcions, Mario Ros, qui es va afegir a les felicitacions i va tancar la seva intervenció entregant a Joaquim Ribas una reproducció en ceràmica de l'escut oficial de l'Ajuntament de Blanes, en commemoració d'aquesta efemèride.

La Generalitat

El darrer tram de la cerimònia va consistir en el lliurament d'un obsequi commemoratiu a clients, amics i extreballadors del càmping, entre els quals es comptaven el president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes, Enric Portas, i el matrimoni Roser Bitlloch i Pere Gual.

L'any 1993 la Generalitat li va atorgar la Medalla del Turisme de Catalunya, i l'any 2018, el Premi Jaume Genover, concedit per l'Associació de Càmpings.