En el marc de la primera edició del postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària de la Universitat de Girona (UdG) ha nascut un nou producte que properament entrarà al mercat. Es tracta d'un formatge de tòfona, on un grup d'alumnes del postgrau han participat en totes les fases de la seva concepció, juntament amb els responsables de la Granja El Provençal de Riudellots de la Selva, tal com explica Jordi Feliu, tecnòleg i assessor que ha acompanyat els alumnes i l'empresa en tot el procés d'innovació del nou producte.

La presentació del nou producte va fer-se dissabte a les instal·lacions del Foodlab de Riudellots de la Selva, on durant el curs acadèmic 2018-2019 ha tingut lloc la primera edició del postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària impulsat per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, la Fundació UdG: Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG.

En representació de la Granja El Provençal, Jaume Bosch, qualifica l'experiència de col·laboració amb els alumnes del postgrau de «molt enriquidora» i espera poder-la mantenir amb la voluntat d'innovar i posar al mercat nous productes que complementin la gamma de derivats làctics, que actualment disposa l'empresa.

Innovació i cuina

L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, reconeix la importància que tenen les empreses amb seu al municipi per al desenvolupament del teixit social i econòmic i destaca la proximitat i accessibilitat de totes elles i de la UdG, que han fet possible la posada en marxa d'aquest postgrau a Riudellots.

A la presentació també hi van assistir els alumnes de la primera edició del Postgrau i representants de l'IRTA, que van agrair l'aposta de l'Ajuntament de Riudellots i la implicació de les empreses en la definició del programa d'estudis. La presentació va finalitzar amb una degustació del formatge de tòfona.