La rèplica de la històrica embarcació Nao Victòria -que va realitzar la primera volta al món entre 1519 i 1522- va rebre més de 5.000 visitants durant la seva estada al port esportiu del Club Vela de Blanes. El vaixell -que es va construir amb motiu de l'Exposició Internacional de Sevilla, l'any 1992- és una còpia fidel de l'autèntica embarcació que van capitanejar Fernão de Magalhães i Juan Sebastián Elcano. La seva escala a l'enclavament on comença la Costa Brava forma part de la gira internacional que s'està fent durant el 2019 per diversos ports del Mediterrani.

El responsable de la gira pels ports i director del projecte Nao Victòria, Pedro Giménez, va valorar positivament l'estada a la localitat: «Ha estat 100% satisfactòria». Segons Giménez, la fundació responsable del projecte busca precisament recuperar l'interès i fer divulgació sobre aquesta històrica embarcació: «El que més interessa a la fundació és que qui visiti l'embarcació, que amb tant rigor històric reprodueix la mítica nau, s'interessi per la història que amaga en cada racó», va concloure. La nau va arribar el passat 5 de juny i s'havia de quedar fins diumenge, però les condicions meteorològiques al golf de Lleó -amb vents de 30 nusos- van provocar que hagués de quedar-se al port. Ahir, finalment, va posar rumb a Seté (França), on s'espera que arribi dijous.

Embarcació històrica

La Nao Victòria, capitanejada pels exploradors Fernão de Magalhães i Juan Sebastián Elcano, va fer la volta al planeta en tres anys després de recórrer 32.000 milles nàutiques, és a dir, més de 78.000 quilòmetres. La Nao original va desaparèixer l'any 1570 quan tornava de les Antilles.