L'Ajuntament de Blanes i Càritas Interparroquial van signar aquesta setmana l'acord que permet a l'entitat prolongar l'ús de l'edifici on actualment s'ubiquen durant quatre anys més.

La Fundació Catalunya La Pedrera va cedir l'espai -situat al carrer Anselm Clavé- a l'Ajuntament fa cinc anys amb l'única condició que aquest el destinés a usos socials. Així ho van fer, amb la cessió a Càritas. De fet, inicialment el conveni ja contemplava que fos un període de cinc anys a prorrogar, per aquest motiu aquesta setmana es va efectuar la signatura. Seguint la condició imposada pels propietaris, el local es destina a serveis d'acollida, d'aliments, de rober, d'atenció lingüística i d'assessorament a immigrants.

El nou local va permetre a l'entitat social deixar de pagar un lloguer i guanyar espai -el local fa una superfície útil de 540 metres quadrats.Per la seva banda, Càritas realitza les reparacions que fan falta i es fa càrrec del manteniment de l'edifici.

Placa commemorativa

L'acte de renovació del conveni va comptar amb la participació de la cap del Departament d'Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Lurdes Rodríguez. També van assistir-hi diversos membres de Càritas Interparroquial de Blanes.

Aprofitant la signatura del conveni, es va entregar una placa commemorativa per les Noces d'Or al matrimoni d'en Jaume i la Fina, que durant aquest 2019 celebren l'efemèride dels 50 anys de casats. Aquesta és una de les parelles de Blanes a qui s'havia d'haver entregat el seu corresponent reconeixement amb motiu de les Noces d'Or el passat 2 de juny, en la Festa d'Homenatge a la Gent Gran. El matrimoni, però, era fora de viatge, motiu pel qual es va aprofitar la signatura del conveni perquè l'alcalde els lliurés l'obsequi commemoratiu.

L'acte va ser presidit per l'alcalde en funcions, Mario Ros, i el president de Càritas, Salvador Serres.