L'Ajuntament de Lloret de Mar va activar a finals del mes de maig el servei de socorrisme a totes les platges del municipi. L'activitat l'exerceix l'empresa Pro-Activa Salvament i Socorrisme -vinculada a la ONG Proactiva Open Arms- a totes les platges del litoral lloretenc: Lloret, Fenals, Cala Canyelles, Santa Cristina i Sa Boadella, tal com va avançar Nova Ràdio Lloret.

A banda dels socorristes, aquest any el servei compta amb quatre vigilants de platja adscrits a la secció de Protecció Civil, quatre informadors cívics de l'àrea de Medi Ambient i tres tècnics auxiliars que faran vigilància marítima i tasques de coordinació.

L'empresa -que ofereix el servei des del 2004- té 22 socorristes repartits entre les diferents platges del territori que treballaran fins al darrer dia d'agost. Segons el consistori, l'any passat es van atendre 1.398 persones, de les quals 45 van ser rescatades i 42 van ser derivades a centres hospitalaris. La xifra és menor a la registrada l'any 2017, on es van atendre 2.316 persones, se'n va rescatar 45 i 65 van ser derivades a centres hospitalaris.

En total, l'any passat l'equip va realitzar 69.281 serveis preventius arreu de les platges del litoral lloretenc.