L'Ajuntament de Lloret va repartir ahir -oficialment- els càrrecs del cartipàs municipal -que ja s'havien avançat la setmana passada.

El municipi que governa Junts per Lloret (JxLloret) juntament amb el Partit Socialista (PSC) va confirmar els nomenaments dels cinc tinents d'alcalde: Francisco Pastor (PSC), Albert Robert (JxLloret), Lara Torres (PSC), Jordi Sais (JxLloret) i Cristian Fernández (PSC). Tanmateix es va establir que l'Ajuntament s'estructurarà en sis àrees: Alcaldia, Ciutadania, Territori i Sostenibilitat, Serveis Centrals, Promoció de la ciutat; Seguretat, Mobilitat i Via pública.

La sessió -de caire extraordinari- va servir per portar a votació les retribucions dels regidors -un punt que va generar especial tensió entre els edils de govern i de l'oposició. També es va fer públic el repartiment d'àrees per a cada membre de l'equip de govern.

Recriminacions pel sou

Bona part de l'oposició va retreure a Junts per Lloret -encapçalada per l'alcalde, Jaume Dulsat- i al PSC que s'hagin apujat el sou un 20%.

Els comuns van demanar a l'equip de govern que es congeli el sou i van recriminar al nou equip que actuï per«interessos». Per la seva banda, l'equip de govern va defensar que les retribucions -aprovades- s'ajusten a la llei en funció de les responsabilitats. Els edils de govern van defensar que quatre persones passaran a dedicació exclusiva.

L'oposició va recriminar a l'equip de govern l'augment de sou argumentant que Lloret és un dels municipis de Catalunya amb la renda més baixa, segons l'Idescat.