El govern tripartit de Santa Coloma de Farners ha arribat a un acord per formar el cartipàs municipal, segons va confirmar l'alcaldessa Susagna Riera (Junts per Santa Coloma), que es responsabilitzarà de Transparència i coordinació de les àrees.

L'acord entre Junts per Santa Coloma (JxCat), Independents de Santa Coloma (ISC) i Esquerra Republicana (ERC) estableix que els cinc tinents d'alcalde, per aquest ordre, siguin: Joan Martí (ERC), Carles Roca (JxCat), Pep Prat (Independents), Carme Dilmé (ERC) i Gemma Cantal (JxCat).

Les regidories

El primer tinent d'alcalde, Joan Martí, serà el responsable de la regidoria de Comunicació i Hisenda. En Carles Roca ho farà de governació, mentre que la Carme Dilmé serà l'encarregada d'Educació, la Gemma Cantal s'ocuparà de Joventut i en Pep Prat de Participació Ciutadana.

Per la seva banda, l'Anna Camps (ERC) serà la regidora d'Acció Social, i Mireia Mitjavila (ERC) ho serà de Cultura. La Gemma Coll (ISC) s'ocuparà de les regidories de Turisme i Gent Gran, Emilià Gonzàlez (JxCat) ho farà de Festes i Comerç, en Jonathan Sires (JxCat) d'Obres i Serveis i finalment, Ricard Pujol (ERC), d'Urbanisme.

L'acord in extremis de JxCat amb ERC i ISC -que es va pactar el mateix dia del sonat ple d'investidura de Santa Coloma- va establir que JxCat i ERC s'alternarien l'alcaldia. És a dir, durant els dos primers anys de govern Susagna Riera (JxCat) serà l'alcaldessa, mentre que els dos darrers ho serà Joan Martí (ERC).

El nou equip de govern afronta grans reptes, el primer de tots és el de fer oblidar l'episodi del ple d'investidura que va fer la volta al país sencer. Ara, els d'ERC, JxCat i ISC afronten quatre anys de govern amb una oposició formada en minoria pels dos regidors del PSC i els dos de la CUP.