23 de juliol de 2019
23.07.2019
Diari de Girona

Tanquen 17 basars a Lloret que creaven i venien falsificacions valorades en més de 600.000 euros

La Policia Nacional deté 15 persones i descobreix un pis que s'utilitzava de magatzem i dos tallers clandestins · Els productes no tenien marca quan estaven exposats al públic però posteriorment hi afegien el logotip

22.07.2019 | 23:15
Tanquen 17 basars a Lloret que creaven i venien falsificacions valorades en més de 600.000 euros
Agent del CNP, amb el material falsificat.

La Policia Nacional ha desmantellat 17 basars a Lloret de Mar que produïen i comercialitzaven articles falsificats valorats en més de 600.000 euros. La Policia Nacional ha detingut 15 persones i ha descobert un pis que s'utilitzava de magatzem i dos tallers clandestins. En total s'hi han comissat 19.994 productes falsos.

El material comissat compta amb peces de roba, productes electrònics, ulleres de sol, rellotges, marroquineria, calçat i joguines de diferents marques conegudes. Gran part del material intervingut es trobava «en blanc», sense marca o signe. Tot i això, els agents van trobar elements metàl·lics i adhesius amb els signes distintius de les marques falsificades disposats per ser afegits al producte. En la fase d'explotació de l'operació, la Policia Nacional va comptar amb el suport d'agents de la Policia Local de Lloret de Mar.

La investigació va començar l'estiu de 2018 quan els agents van detectar un increment significatiu de material falsificat que s'estava venent a Lloret de Mar.

Després del desmantellament de nombrosos magatzems i tallers clandestins, i la intervenció de milers d'articles falsificats, la Policia Nacional va localitzar nous centres de producció i punts de comercialització que, presumptament, estarien proveint a basars annexos.

De forma paral·lela, tant les marques afectades com les associacions de comerciants de la zona van traslladar als agents la preocupació sobre aquesta problemàtica que estava vulnerant els seus drets de marca i generant una competència deslleial.

En els seus magatzems, els detinguts comptaven amb una petita mostra de producte fals exposat al públic. I a més, hi havia una gran quantitat de material en estoc que no tenia cap signe distintiu, anomenat producte en blanc. D'altra banda, els agents van localitzar elements metàl·lics, adhesius i transfers amb signes distintius de marques conegudes, en forma de fornitura o autoadhesiva, disposats per ser afegits al producte de forma artesanal amb ajuda de reblons i coles.

En el moment de la venda, els responsables dels basars acabaven la falsificació adherint al producte en blanc el signe distintiu de la marca a falsificar, convertint-se així en els veritables «fabricants» del producte il·lícit.

Un cop localitzats tots els punts de fabricació, emmagatzematge i venda dels productes falsificats, la Policia Nacional va elaborar un dispositiu policial i es van fer 17 inspeccions simultànies en basars, el registre d'un pis magatzem així com el desmantellament i precintat de dos punts de producció. En aquesta última fase, els agents van comptar amb el suport de la Policia Local de Lloret de Mar. L'operació s'ha saldat amb la detenció de 15 persones -14 d'elles de l'Índia i una de nacionalitat marroquina- i la intervenció de 19.994 productes falsos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook