Coincidint amb el punt àlgid de la temporada estiuenca i els caps de setmana, una de les troballes més preuades en una població turística com Blanes és aconseguir un lloc d'aparcament gratuït. Amb aquesta idea, l'Ajuntament de Blanes ha iniciat durant aquest mes d'agost una prova pilot que consisteix a haver dotat de 300 places més d'aparcament gratuït, sumant ara un total de 1.500 places, al Centre-Pins, a la zona de l'esplanada de l'antic pavelló d'esports.

En funcionament des de juliol

Les 300 places van estar en funcionament el passat mes de juliol, durant la Festa Major de Santa Anna, en haver-se fet una reubicació de les parades de la Fira d'Atraccions, que ocupaven part de l'espai d'aparcament gratuït de l'esplanada.

Així, un cop finalitzada la festa, aquesta nova zona d'estacionament de franc s'ha continuat utilitzant diàriament. Inicialment estava previst que quedés inhabilitada però, donada l'època de l'any en què ens trobem, al pic de l'estiu, el primer tinent d'alcalde de Blanes, Jordi Urgell, responsable de l'Àrea de Mobilitat, ha valorat la idoneïtat de continuar fent-hi una prova pilot.

Possible continuïtat estival

D'aquesta manera, les 300 places de l'antic camp de futbol d'Els Pins quedaran en desús a partir de l'1 de setembre. En aquest moment de l'any ja es considera que no hi haurà tanta demanda de places d'aparcament. Tot i això, des de l'Ajuntament consideren la possibilitat que de cara al pròxim estiu es tornin a habilitar.

L'explotació d'aquestes zones blaves anava a càrrec de l'empresa SABA, que va guanyar el concurs d'explotació per cinc anys. Passat aquest període, el 16 de setembre del 2017, les 1.200 places van quedar alliberades, és a dir: van passar a ser gratuïtes. Per fer més explícit aquest canvi, el juny del 2018 es van repintar totes les places perquè passessin del blau de pagament al blanc que indica la seva gratuïtat.