L'Ajuntament de Lloret va organitzar ahir un simulacre de rescat aquàtic a la platja de LLoret i va posar de manifest que entre els mesos de juny i juliol s'han atès 883 persones a les platges i s'han fet set rescats aquàtics.

L'objectiu del rescat consistia a posar a prova la coordinació dels diferents cossos vinculats a la seguretat a les platges. Segons el consistori, anualment es realitzen dues proves d'aquestes característiques en les quals intervenen l'empresa adjudicatària dels serveis de salvament i socorrisme de Lloret -ProActiva Serveis Aquàtics-, Protecció Civil i els vigilants de platja.

El simulacre

El simulacre va començar a les onze del matí amb l'alerta d'un socorrista que va donar avís d'una persona dins l'aigua que semblava estar inconscient. Els altres socorristes es van adreçar al lloc dels fets i van ajudar a treure el banyista de l'aigua per comprovar-ne les constants i estabilitzar-lo a la sorra. El cas es va complicar quan el banyista va començar a convulsar, entrant en parada cardiorespiratòria i obligant als serveis de rescat a practicar una reanimació cardiopulmonar. El protocol de rescat, l'ús del desfibril·lador i la coordinació entre equips va funcionar correctament i es va poder estabilitzar al banyista en un temps inferior als cinc minuts establerts, concretament quatre minuts i trenta-cinc segons.

Durant els mesos de juliol i agost les platges del municipi disposen de 22 socorristes de l'empresa Pro-Activa, 4 vigilants de platja, 3 tècnics auxiliars de Protecció Civil i 4 informadors cívics.