La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, va apuntar ahir que després dels fets de Vidreres -en què un toro va saltar el tancat de la plaça mòbil, va envestir al públic i va causar una vintena de ferits- cal un debat «profund i serè» sobre els correbous. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó va explicar que el Govern està «estudiant i valorant» què ha passat però no es va pronunciar sobre si l'executiu és partidari de revisar les lleis existents, com la llei que regula els espectacles amb animals.

«En aquests moments la societat demana una resposta i l'haurem de donar», va afegir per després garantir que el debat serà promogut «des del territori i amb el territori». La resposta de Budó arriba després que múltiples entitats animalistes qüestionin la normativa sobre espectacles tradicionals amb bous, que proporciona màniga ampla als municipis d'arreu del territori per practicar aquests espectacles.

L'estat dels ferits

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant els fets, segons van apuntar ahir a Diari de Girona fonts properes a la investigació. D'altra banda, continua ingressada i evoluciona favorablement la dona que va resultar ferida greu.