El municipi de Lloret de Mar va presentar ahir l'entrega de les Flors d'Honor 2019 i la capitalitat de les Viles Florides de Catalunya, que serà a partir del proper 27 de setembre. La gala servirà per premiar la feina feta durant l'any pels 134 municipis que en aquesta edició participen en el projecte.

La iniciativa de Viles Florides reconeix la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic dels projectes d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte, com explica el responsable de promoció turística de Viles Florides-CHOC, Roger Parcerisas, «posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu dels parcs i jardins».

Per Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, "és una satisfacció per Lloret de Mar ser la seu d'aquest esdeveniment i poder acollir als representants dels 134 municipis guardonats" i ha afegit "som una de les principals ciutats de comarques gironines i també una de les principals destinacions turístiques de l'Estat Espanyol. Els residents i turistes valoren molt l'aposta que es fa per l'embelliment de la via pública, ja sigui a través d'espais verds, jardins, carrers i places i en aquest sentit el projecte Viles Florides és un projecte que suma molt per Lloret de Mar".dins ". contactepremsa Sandra Garcia · LIPPA Comunicación sgarcia@lippa.es · comunicacio@vilesflorides.cat · 687.56.23.78 Per Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, "és una satisfacció per Lloret de Mar ser la seu d'aquest esdeveniment i poder acollir als representants dels 134 municipis guardonats" i ha afegit "som una de les principals ciutats de comarques gironines i també una de les principals destinacions turístiques de l'Estat Espanyol. Els resident s i turistes valoren molt l'aposta que es fa per l'embelliment de la via pública, ja sigui a través d'espais verds, jardins, carrers i places i en aquest sentit el projecte Viles Florides és un projecte que suma molt per Lloret de Mar". Les Flors d'Honor, els distintius Les Flors d'Honor, els premis que s'entregaran aquest any a Lloret de Mar, són el distintiu que certifica a un municipi com a vila florida i que reconeix la feina que es fa durant tot l'any. Van des d'una a cinc flors i s'atorguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC, que valora aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat del mobiliari urbà.