11 de setembre de 2019
11.09.2019
Diari de Girona

Lloret tindrà unitat de bicicleta a la Policia Local per Setmana Santa

El cos podrà patrullar a les zones de vianants i de difícil accés de vehicles El municipi celebra una formació per a agents en BTT el 25 de setembre

10.09.2019 | 23:39
Dos agents de la Policia Local de Llançà sobre una bicicleta.

L'Ajuntament de Lloret de Mar té la voluntat de posar en marxa la unitat de bicicleta dins el cos de la Policia Local aquesta Setmana Santa. La iniciativa la porta el consistori per millorar el servei de la Policia al municipi i, de fet, ja funciona en algunes poblacions catalanes.

Segons el consistori, la unitat podria patrullar en zones de vianants, zones comercials, passejos marítims i parcs i jardins.

«Es tracta de donar una capacitat de reacció més ràpida en les zones on és més difícil l'accés amb vehicle», apunta el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais.

Així, explica el regidor Sais, la voluntat és poder-lo posar en funcionament com més ràpidament millor, en aquest sentit, «portar-ho a la pràctica per la pròxima temporada, de principis de Setmana Santa fins a mitjans d'octubre del 2020».

Així, aquest 25 de setembre, el municipi organitza unes formacions per a Policia Local en unitats de BTT obertes als cossos de policia d'altres municipis. La formació la portarà a terme la Policia de Perpinyà -que ja ha incorporat aquestes patrulles- i es farà a la comissaria de la Policia Local de Lloret.


Formació i pràctica

Com informa el cap de la Policia Local, Joaquim Martín, la jornada servirà per «mostrar les possibilitats de la BTT com a eina professional d'autodefensa i resposta davant un atac físic així com tècniques de detenció davant un possible delinqüent».

En aquest sentit, està previst que prop d'una cinquantena d'efectius de diferents comissaries de Policia Local de Catalunya participin en la trobada.

De moment, l'Ajuntament informa que ja hi ha una trentena d'inscrits, deu dels quals pertanyen al cos de la Policia Local de Lloret de Mar. Ac

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook