El grup municipal de Ciutadans de Blanes va sol·licitar ahir «la retirada de manera immediata» de l'estelada que hi ha a sa Palomera. El grup va enviar un comunicat demanant la retirada de la bandera: «Sol·licitem de manera immediata la retirada de l'estelada a sa Palomera per ser una bandera no constitucional que no representa a tots els catalans». El portaveu de la formació taronja al municipi, Cristhian Ortiz, ha entrat una instància per demanar la reposició de la senyera a la roca de sa Palomera per «evitar que continuï onejant una bandera que només representa moviments nacionalistes i independentistes i és excloent».

Actes institucionals

Ortiz va lamentar que el díptic informatiu dels actes oficials de l'Ajuntament de Blanes per a la Diada de Catalunya incorporés com a activitat la substitució de la senyera per l'estelada a sa Palomera: «Ni és una bandera oficial ni està reconeguda a l'Estatut com a bandera pròpia, és només un símbol de propaganda separatista», va indicar el regidor.

El portaveu liberal va recriminar a l'Ajuntament que permeti la cessió d'espais públics «per a finalitats privades, partidistes i excloents, que no representen el conjunt de la ciutadania i busquen difondre una ideologia que no és comuna a tota la població».

El portaveu de la formació que lidera Albert Rivera va reivindicar que els ciutadans de Blanes «han de tenir els mateixos drets i obligacions i els béns de domini públic com sa Palomera no poden ser monopolitzats pel separatisme», va concloure.