El concurs de menjador de la llar d'infants municipal «El Patufet» de Vilobí d'Onyar ha quedat desert. La licitació per oferir els serveis de menjador i berenar per una durada de dos anys i un import de 125.339,70 euros no va tenir cap licitador. El concurs es va obrir el 10 de juliol i va finalitzar el 21 d'agost sense cap participant.

Degut al caràcter urgent de la licitació -perquè el curs escolar al centre infantil es va iniciar el 2 de setembre- l'Ajuntament ha convidat quatre empreses perquè presentin una oferta, les quatre empreses convidades són: Càtering Vilanova S.L., Bo i Sa Servei Àpats S.L., Espai de Lleure't i Esport S.L. i Capgir S.L.

L'empresa que va guanyar la darrera licitació i que ha ofert el servei els darrers quatre anys ha sigut Càtering Vilanova, amb seu a Girona. Mentre no hi ha cap nou adjudicatari, Càtering Vilanova ofereix una pròrroga del servei. Aquesta mateixa empresa té adjudicats els serveis de càtering a l'escola del poble, el centre Josep Madrenys.

El concurs desert

L'alcaldessa del municipi, Cristina Mundet, va apuntar ahir en declaracions a Diari de Girona que Vilanova porta els serveis de càtering des de fa quatre anys a la llar d'infants: «No sabem per què ha quedat desert, però el tribunal avaluador que va venir ens va comentar que a vegades passa».

En cas que cap de les empreses convidades presentin una oferta, l'empresa Vilanova prorrogarà el servei mentre es modifiquen les bases de la convocatòria per fer-ne una de nova. Segons Mundet, el criteri que es va utilitzar per convidar quatre empreses era que «haguessin tingut relació amb el poble».

Avui, una mesa formada per cinc persones avaluarà les ofertes, si n'hi ha, de les empreses convidades i n'escollirà un guanyador. La mesa que resoldrà el concurs està formada per l'alcaldessa; una regidora de l'oposició, Olga Guillem; la secretària de l'Ajuntament, Sara Jordà; una interventora de l'Ajuntament, Irene Ramos; i finalment, la directora de la llar d'infants, Anna Maria Jofre.

La licitació consisteix a oferir els serveis de dinar i berenar a una trentena d'infants d'entre 0 i 3 anys durant dos anys. Aquesta mateixa empresa també es compromet a subcontractar quatre monitors de menjador durant 15 hores setmanals per un import d'uns 560 euros bruts al mes.

Les particularitats

Segons va poder saber ahir Diari de Girona, dues de les quatre empreses convidades -Bo i sa Servei d'Àpats i Espai de Lleure't i Esport- han decidit no presentar cap oferta. Fonts properes a aquestes empreses van apuntar que el fet que la llar d'infants no tingui cuina dificulta el servei, però beneficia a l'empresa que té adjudicat el servei de menjador a l'escola -que sí que disposa de cuina- si aconsegueix oferir el servei en els dos llocs, que de moment és càtering Vilanova. Aquesta empresa va argumentar que no es va presentar al concurs en el seu moment per «temes interns».

La regidora d'educació, Sandra Ros, va puntualitzar que el servei de menjador de la llar d'infants és competència municipal, mentre que el de l'escola és competència de la Generalitat. Ros va explicar que des del punt de vista de la llar d'infants resulta «ideal» que una única empresa ofereixi el servei en els dos centres, perquè l'escola disposa de cuina i d'aquesta manera el menjar de la llar d'infants es fa a la cuina.

Cal recordar, però, que Càtering Vilanova potser perd el servei a l'escola, ja que al mes de juny l'Associació catalana d'empreses del lleure, l'educació i la cultura va impugnar el concurs de menjador argumentant que hi havia diverses «infraccions» a l'hora de comptar els costos previstos i va prorrogar el contracte del curs anterior, que tenia Càtering Vilanova, fins al 31 de desembre. Presumiblement, després d'aquesta data hi haurà una nova licitació.