L'Ajuntament de Blanes va anunciar ahir que tallarà la circulació del carrer Ample -un dels eixos del nucli de la ciutat- durant tres dies. Els talls tindran lloc del divendres dia 20 fins al diumenge dia 22, les tardes de tres dies consecutius, en què la circulació motoritzada estarà prohibida, llevat del transport públic i vehicles autoritzats.

L'Ajuntament ha pres aquesta iniciativa amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, una proposta que pretén reflexionar sobre el model de mobilitat actualment en ús i el que s'hauria de promoure.

Pedalada popular

Per commemorar la Setmana de la Mobilitat, l'Ajuntament ha preparat un conjunt d'accions. Entre les més destacades, a banda de tallar la circulació del trànsit, també han organitzat una pedalada popular oberta a la participació de gent de totes les edats.

A partir de les 10 del matí es farà la recepció i inscripcions dels participants al Banc dels Músics del passeig de Mar, i a dos quarts d'onze s'iniciarà el recorregut de 10 quilòmetres. Entre els actes també destaquen un taller de marxa nòrdica que culminarà diumenge de la setmana vinent, 22 de setembre, amb una caminada popular amb bastons. D'acord amb el lema europeu d'enguany, «Camina amb nosaltres», el municipi de Blanes ha apostat per aquesta nova modalitat de caminar amb bastons.

Finalment, l'Ajuntament ha recordat que si es volen atenuar els efectes del canvi climàtic «cal que tothom es comenci a plantejar que cal desplaçar-se per tot arreu de manera més sostenible».

En aquest sentit, el consistori ha insistit que s'ha d'apostar pels transports alternatius: anar a peu, en bicicleta, o bé en transport públic i amb vehicles de baixes emissions de CO2, com ara híbrids o elèctrics. Des de l'equip de govern han remarcat la necessitat de «millorar la salut» de la ciutat.