Un centenar de persones van participar diumenge en la ja tradicional Pedalada Popular, el primer dels actes inclosos a la Setmana Europea de la Mobilitat, que s'està celebrant a Blanes fins al proper diumenge, 22 de setembre. Ciclistes de totes les edats van fer un recorregut pel nucli urbà de la vila, així com per diversos camins dels afores i pels carrers del Pla Parcial Costa Brava.

Des de quarts de 10 del matí es van començar a fer les inscripcions gratuïtes davant del Banc dels Músics del passeig de Mar, on se'ls lliurava una matrícula acreditativa que utilitzen un vehicle respectuós amb el medi ambient.

Els ciclistes van seguir un festiu trajecte de poc més de 10 quilòmetres escortats en tot moment per diversos agents de la Policia Local de Blanes, que van vetllar per la seva seguretat. Al llarg del matí també van estar en funcionament al passeig del Mar dues altres activitats.

D'una banda, el Taller d'ITB (Inspecció Tècnica de Bicicletes), on es feien reparacions i posades a punt amb l'ajut d'un mecànic, i de l'altra, el Taller de Manualitats, per a nens i nenes de fins a 10 anys d'edat.

Un cop feta la pedalada, es va tornar al punt de partida, on es va oferir un refrigeri saludable, a base de fruits secs no torrats sense gluten, i se'ls va lliurar un obsequi.