L'equip de govern d'Hostalric ha encarregat una auditoria externa sobre els pressupostos municipals de 2018 i 2019. L'alcalde del municipi, Nil Papiol, va expressar en declaracions a Diari de Girona que el govern municipal de Sumem -que té majoria absoluta amb 8 regidors- va aprovar una modificació de crèdit en veure que moltes partides s'havien esgotat malgrat que encara faltaven sis mesos per finalitzar la legislatura.

Els pressupostos participatius

Els pressupostos participatius, dotats amb 60.000 euros, no es podran realitzar. Segons Papiol, la partida per realitzar-los ha quedat amb 20.000 euros, quan inicialment era de 60.000: «Pensem que no és just organitzar uns pressupostos participatius amb un import tan menor». L'alcalde atribueix la modificació de crèdit al fet que «s'han hagut de fer moltes accions de govern en període d'eleccions», en al·lusió a l'equip predecessor. L'antic equip de govern del municipi estava liderat per Convergència i Unió (CiU), que tenia majoria absoluta amb 7 regidors. Segons Papiol, les modificacions de crèdit que s'han dut a terme «són les mínimes indispensables per poder finalitzar l'any amb normalitat».

Entre les partides que han quedat esgotades a falta de sis mesos per finalitzar l'any, destaquen la partida de jardineria, flors, i desbrossament de finques que estava dotada amb 6.000 euros i que l'Ajuntament va ampliar amb 3.000 euros i ara l'ha torat a ampliar amb 10.000 euros més. Tot i això, l'alcalde destaca que els darrers anys la salut econòmica ha permès reduir l'endeutament.