21 de setembre de 2019
21.09.2019
Diari de Girona

Ciutadans de Lloret proposa adquirir pistoles Taser per a la Policia Local

21.09.2019 | 00:35
Ciutadans de Lloret proposa adquirir pistoles Taser per a la Policia Local

La formació de Ciutadans (Cs) a Lloret de Mar proposa adquirir pistoles elèctriques Taser per a la Policia Local, en una moció pel proper ple municipal. En concret, la moció de Ciutadans proposa la compra de tres pistoles elèctriques, més la corresponent realització de cursos de formació, aprofitant la situació de la plantilla policial «perquè tenim efectius que són formadors i estan familiaritzats amb aquesta eina».

Segons el regidor de Cs, Julio Gutiérrez: «Creiem indispensable dotar la Policia Local amb armes no letals que facilitin el treball i redueixin riscos». Per a Gutiérrez, la incorporació de Taser resulta recomanable «per la pròpia casuística de Lloret, amb un alt volum de població flotant que exigeix majors esforços i perquè en tot moment estem parlant d'una arma no letal que, entre altres coses, evitarà baixes laborals en dificultar les agressions i lesions als agents en les intervencions crítiques».


El regidor taronja ha recordat que tant la policia autonòmica com diferents municipis propers a Lloret ja han iniciat la incorporació d'aquest material, que ha demostrat la seva eficàcia "perquè s'agilitza la immobilització i evacuació de l'agressor i disminueix la pertorbació de l'ordre públic".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook