21 de setembre de 2019
21.09.2019
Diari de Girona

Tossa renuncia al port esportiu perquè ja no és «necessari»

El ple aprova deixar sense efecte el conveni entre l'anterior alcaldessa i els promotors amb els vots a favor de l'equip de govern i Cs

21.09.2019 | 00:35
Una recreació del port de Tossa, feta el 2002, quan es va plantejar per primera vegada.

Tossa de Mar no tindrà port esportiu perquè és un projecte «innecessari» i «contrari als interessos mediambientals vigents». El ple de l'Ajuntament va aprovar enterrar el polèmic projecte i deixar sense efecte el conveni del 2012 acordat entre l'anterior alcaldessa, Gisela Saladich (Independents de la Selva) i amb els promotors. Els vuit regidors de l'equip de govern (JxTossa, Endavant Tossa i ERC) van votar-hi a favor juntament amb el regidor de Ciutadans mentre que els quatre regidors de Tossa Unida van abstenir-se.

El projecte preveia 400 amarratges a la zona des Codolar, un hotel de 5 estrelles, xalets de luxe i un hospital marí. Durant el ple d'ahir també es va recordar que la consulta popular per conèixer l'opinió ciutadana no es va poder fer perquè la justícia la va suspendre.

L'equip de govern de Tossa de Mar ha deixat sense efecte el conveni que preveia la construcció del polèmic port esportiu a la zona des Codolar. L'havia signat l'anterior alcaldessa, Gisela Saladich, amb els promotors Star Assets i Feanda 2, el 14 de març del 2012.

També es va proposar fer una consulta popular el 2016 per conèixer l'opinió dels ciutadans però el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona la va suspendre cautelarment una setmana abans. El motiu va ser la impugnació de la Subdelegació del Govern espanyol per entendre que el referèndum necessitava el permís del Consell de Ministres, un pas que el consistori no havia fet.


Respecte ambiental

Segons va exposar dijous el regidor d'Urbanisme, Ramon Gascons, el projecte reflectit en el conveni és «innecessari i contrari als interessos mediambientals vigents, atès que el seu contingut no respecta els principis de protecció de la qualitat ambiental que han de regir les actuacions amb incidència en el medi natural».

I va recordar que la consulta havia quedat suspesa per decisió judicial. L'any 2017, la Generalitat també va expressar el seu rebuig en considerar que era un projecte «forçat» i sense demanda al territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook